marți, 6 aprilie 2010

Cocarda pentru nou nascut

    Mai am 2 luni si va veni pe lume Elena mea! Abia asteptam sa o cunoastem... Intre timp ne pregatim sa o primim cum stim mai bine: am inceput deja de ceva timp cumparaturile necesare - hainute pentru spital, patut, carut, alifii, uleiuri, servetele, pampers... multe... si inca cate mai sunt!
    Insa am inceput si confectionarea invitatiilor de botez, a marturiilor pentru botez si cocardele pentru intampinarea ei.  Ce sunt cocardele de bun venit pentru un nou nascut?
    Ehe... se atarna la usa de la casa parintilor, a bunicilor, a unchilor ... a cui vrea, la spital in salon - ca sa anunti venirea pe lume a puiutului tau drag si astfel sa participe la bucuria ta si toti ceilalti ce vor: vecini, prieteni, cunoscuti si chiar si necunoscuti. Ele pot fi facute din materiale textile, din rafie sau din ceea ce te lasa imaginatia, au formele pe care le vrei tu: carut, inimioara, ghirlanda, calut, cerc, floare si le impodobesti dupa bunul plac! De obicei se scrie si numele copilului si se fac de culoare roz pentru fetite si culoare bleu pentru baietei... insa, imaginatia ta e la baza crearii lor...
    Iata una dintre cocardele pe care am confectionat-o asteptand-o pe Elena mea, pe care o voi atarna la usa de la intrare. Initial era destinata pentru spital insa am aflat ca acolo au ei deja standard pentru toti nou nascutii... asa ca o voi atarna la usa de la intrare. 


Si iata si cateva exemple dragute pe care le-am fotografiat la Fiera di Vicenza si pe care le puteti confectiona si voi:


Si acestea sunt cateva modele pe care le-au facut alte mamici pentru puiutii lor:


Si acum... SPOR LA LUCRU!!!

3 comentarii:

Unknown spunea...

Adina, minunatii stii sa faci...Sa ai zile usoare pana la nastere, inspiratie si liniste si rabdare pana iti vezi fetita in brate!
Nastere usoara - Doamne ajuta!
Cu drag!

Unknown spunea...

0723321414 este nr meu

Unknown spunea...

Am nevoie de o cocarda pt baietel fara nume. Pleaseeee